Words, Music, and Propaganda: Book of Abstracts - Kennedy, Victor Robert (2022)
Besede, glasba in propaganda: zbornik povzetkov.Peta konferenca Words and Music, ki jo organizirata Oddelek za anglistiko in amerikanistiko Filozofske fakultete in Oddelek za glasbo Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru, raziskuje odnos med besedo, glasbo in propagando ter položaj tega odnosa v zgodovini in v sodobni kulturi. Konferenca vključuje prispevke s področja muzikologije, zgodovine, antropologije, sociologije, psihoanalitične teorije, marksizma, feministične teorije in prevodoslovja, ki z različnih kritiških perspektiv, kot so literarna in jezikoslovna analiza, študije spola, etnomuzikologija, kritična muzikologija, stilistika in študije popularne glasbe, analizirajo žanre, kot so ljudska in protestna glasba, ameriški in evropski jazz, popularna in klasična glasba, rock in rap.
Keywords: literatura in glasba; muzikologija; propaganda; cenzura; protestirati