5th International Conference on Technologies & Business Models for Circular Economy: Book of Abstracts - Marina Bajić; Potrč, Sanja; Bogataj, Miloš; Kravanja, Zdravko; Novak Pintarič, Zorka (2022)
5. mednarodna konferenca Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo: Zbornik povzetkov. Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru je v sodelovanju s Strateško razvojno-inovacijskim partnerstvom – Mreže za prehod v krožno gospodarstvo (SRIP – Krožno gospodarstvo) in Štajersko gospodarsko zbornico organizirala 5. mednarodno znanstvenoraziskovalno, strokovno in razvojno konferenco Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo (Technologies & Business Models for Circular Economy; TBMCE), ki je potekala od 12. do 14. septembra 2022 v Grand hotelu Portorož. TBMCE 2022 je namenjena predstavitvi konceptov krožnega gospodarstva in tehnologij ter metodologij, ki prispevajo k preusmeritvi gospodarskih subjektov in družbe kot celote k bolj odgovornemu, tj. krožnemu ravnanju z viri. Konferenčni program je vključeval panelne diskusije, plenarno in uvodna predavanja, ustna predavanja in predstavitve v obliki posterjev z naslednjih področij: trajnostna energija, biomasa in alternativne surovine, krožni poslovni modeli, sekundarne surovine in funkcionalni materiali, IKT v krožnem gospodarstvu, procesi in tehnologije. Dogodek je potekal pod pokroviteljstvom Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.
Keywords: krožno gospodarstvo; trajnostni razvoj; procesi in tehnologije; krožni poslovni modeli; raziskave in razvoj