Matematika A: Za študente FKKT UM - Žigert Pleteršek, Petra; Črepnjak, Matevž (2022)
Visokošolski učbenik predstavlja  uvod v matematično analizo na naravoslovno-tehniških fakultetah. Poleg osnovnih pojmov o množicah, logiki in številih so obravnavane realne funkcije in z njimi povezana pojma limite funkcije in zveznosti, ter  zaporedja in vrste.  Zajete se vsebine diferencialnega računa z aplikacijo odvoda, ter integralni račun.
Keywords: logika; množice; realne funkcije; limita in zveznost funkcije; zaporedja; vrste; odvod funkcije; integral