Proceedings of the 2021 7th Student Computer Science Research Conference (StuCoSReC) - Fister, Iztok; Brodnik, Andrej; Brest, Janez; Fister ml., Iztok; Krnc, Matjaž; Zimic, Niko (2021)
Konferenčni zbornik 7. študentske konferenece na področju računalništva in informatike 2021. Sedma Študentska konferenca na področju računalništva in informatike je odgovor na dejstvo, da so študenti 2. in 3. Bolonjske stopnje prisiljeni v raziskovalno delo že zelo zgodaj. Prvenstveni cilj te konference je nuditi možnost tem študentom, da predstavijo rezultate svojega raziskovalnega dela in jih vzpodbuditi za nadaljnje delo. Poleg tega želi konference vzpostaviti okolje, kjer se študenti iz različnih institucij srečujejo, spoznavajo,  izmenjujejo ideje in na koncu koncev sklepajo prijateljstva, ki jim ostajajo v zrelih letih. Nenazadnje ta konferenca omogoča tudi, da se študenti srečujejo in navezujejo stike s starejšimi raziskovalci iz drugih institucij.
Keywords: študentska konferenca; računalništvo in informatika; umetna inteligenca; podatkovna znanost; rudarjenje podatkov