Izbrana poglavja iz fiziologije za študente medicine z navodili za vaje - Stožer, Andraž; Križančić Bombek , Lidija; Dolenšek, Jurij; Skelin Klemen, Maša (2021)
Knjiga Izbrana poglavja iz fiziologije za študente medicine z navodili za vaje so strukturirana tako, da študent skozi prvi dve poglavji osvoji fiziologijo vzdražnih celic. Sledijo poglavja, ki obravnavajo fiziologijo nekaterih notranjih organov. Več poglavij je namenjenih kardiovaskularni fiziologiji, kjer študent usvoji koncepte arterijskega pritiska, načine merjenja električne aktivnosti srca z elektrokardiografijo ter dejavnike in spremembe minutnega volumna srca. Zadnja tri poglavja postavijo posamezne organe v kontekst celotnega telesa. V njih se študent seznani z delovanjem organov v medsebojni interakciji ter odzivom telesa na različne zunanje stresorje.  V vsakem poglavju so podani primeri različnih patoloških stanj, ki so primerni za poglobljen študij obravnavane tematike in predstavljajo uvod v klinične predmete na študiju medicine. Teoretičnemu delu vsakega poglavja sledi navodilo za izvedbo praktične vaje, s pomočjo katerega lahko študent samostojno ali ob pomoči kolegov izvede meritve, jih analizira in tako poglablja svoje znanje.2. ponatis prve izdaje: 23. 5. 20223. ponatis prve izdaje: 24. 6. 20244. ponatis prve izdaje: 27. 5. 2026
Keywords: fiziologija; patofiziologija; navodila za vaje; študij medicine; učno gradivo