Modeliranje, analiza, sinteza in realizacija regulacijskih sistemov - Ritonja, Jožef (2020)
Učbenik obravnava vse faze v izdelavi regulacijskih sitemov. Najprej temeljito predstavi metode določitve matematičnih modelov. Pokazane so metode za analizo izpeljanih matematičnih modelov. Na osnovi pridobljenih znanj je narejena sinteza regulacijskih sistemov. Pokazana je realizacija diskretnih regulacijskih sistemov.
Keywords: regulacijski sistemi; matematično modeliranje dinamičnih sistemov; analiza dinamičnih sistemov; načrtovanje in sinteza regulacijskih sistemov; realizacija regulacijskih sistemov