Transformatorji: Učbenik - Ritonja, Jožef; Zagradišnik, Ivan (2020)
Učbenik opisuje delovanje idealnega in realnega enofaznega transformatorja. V nadaljevanju sledi obravnava enofaznih, trifaznih in posebnih transformatorjev. V zaključku je še prikazan primer načrtovanja malega trifaznega transformatorja.
Keywords: transformatorji; napetostni transformatorji; tokovni transformatorji; načrtovanje; učbenik