Inženirske računalniške simulacije v konstrukterstvu: univerzitetni učbenik - Ren, Zoran; Ulbin, Miran; Vesenjak, Matej (2018)
Učbenik s področja inženirskih računalniških simulacij je namenjen kot študijski pripomoček pri izvedbi predavanj predmetov Inženirske računalniške simulacije in Računalniške simulacije v konstrukterstvu ter posredno pri predmetih Inženirska orodja 2 in Numerična mehanika trdnin. Vsebuje razlago celotne snovi, ki jo morajo študentje pri teh predmetih osvojiti, in je skladen z učnimi načrtom omenjenih predmetov.
Keywords: računalniške simulacije; mehanika trdnih teles; metoda končnih elementov; konstruiranje; numerične metode