Fizika, 2. del: zbrano gradivo - Padežnik Gomilšek, Jana; Hauko, Robert (2017)
Zbrana gradiva Fizika, 2. del so namenjena študentom 1. stopnje študija na Fakulteti za strojništvo v Mariboru, zajemajo predvsem  snov predmeta Valovanje in zgradba snovi, ki se izvaja v letnem semestru 1. letnika. Obsegajo poglavja: Nihanje, Mehansko valovanje, Elektromagnetno valovanje, Geometrijska optika, Foton, Atom, Molekule in kristali ter Atomsko jedro. Gradiva so namenjena uspešni pripravi na izpit, veliko število primerov omogoča lažje razumevanje. Dodane so nekatere vsebine, ki so na predavanjih zaradi omejenega časa izpuščene.
Keywords: fizika; nihanje; valovanje; optika; atomika