Študije primerov EPF: Razvoj, trajnost in inovacije v poslovni praksi 2025/2026 - Crnogaj, Katja (2026)
Strokovna monografija Študije primerov EPF: Razvoj, trajnost in inovacije v poslovni praksi 2025/2026 prinaša zbirko študij primerov, ki osvetljujejo aktualne izzive sodobnega gospodarstva in ponujajo vpogled v inovativne ter trajnostne poslovne prakse. Obravnava teme, kot so digitalni marketing, trajnostni razvoj turizma, digitalna preobrazba podjetij, upravljanje pritožb in uporabniške izkušnje v globalnih organizacijah, ekonomija souporabe ter spremljanje inflacijskih pričakovanj. Monografija povezuje akademska izhodišča z realnimi poslovnimi izzivi ter odpira prostor za razumevanje kompleksnosti sodobnega poslovnega okolja. Avtorji skozi praktične primere prikazujejo, kako organizacije razvijajo konkurenčne prednosti, uvajajo digitalne in trajnostne rešitve ter sprejemajo strateške odločitve. Poseben poudarek je na prenosu znanja v prakso ter razvoju analitičnega in kritičnega razmišljanja. Publikacija je namenjena študentom, pedagogom, raziskovalcem in strokovni javnosti kot relevanten vir za razumevanje sodobnih poslovnih izzivov.
Keywords: Ekonomsko-poslovna fakulteta; študije primerov; ekonomske in poslovne vede; inovativnost; trajnostno poslovanje; strateško upravljanje; razvoj podjetij