27. Dnevi varstvoslovja, Bohinjska Bistrica, 4. in 5. junij 2026: Zbornik povzetkov - Marina Bajić; Sotlar, Andrej; Areh, Igor; Flander, Benjamin; Modic, Maja; Pavšič Mrevlje, Tinkara (2026)
Prispevki 27. konference Dnevi varstvoslovja prinašajo strokovni in znanstveni premislek o načinih in virih za zagotavljanje varnosti sodobne družbe. V zborniku so zbrani izhodišča treh okroglih miz in povzetki dvainpetdesetih prispevkov, v katerih se avtorji lotevajo tematik s področja policijske dejavnosti, kriminologije, kriminalistike, informacijske varnosti, pravosodja, penologije, vojaške dejavnosti, splošnega varstvoslovja in drugih tematik, ki jih narekujejo varnostni izzivi sodobne družbe.
Keywords: varstvoslovje; varnost; policijska dejavnost; kriminologija; kriminalistika; informacijska varnost; penologija