Splošna in anorganska kemija: Navodila za laboratorijske vaje študijskega programa Farmacija - Slemnik, Mojca; Stergar, Janja; Ban, Irena (2026)
Delo predstavlja zbirko navodlil za praktično izvajanje eksperimentov v splošni in anorganski kemiji za študente Farmacije. Študenti se srečajo z osnovami eksperimentalnega dela v laboratoriju: spoznavajo laboratorijski inventar, osvojijo osnovne laboratorijske tehnike ter njihovo nadgradnjo v smislu sestavljanja aparatur za kemijske poskuse, računske naloge povežejo z eksperimenti, naučijo se pisanja poročil in se seznanijo z varnostjo v kemijskem laboratoriju.
Keywords: splošna kemija; anorganska kemija; laboratorijski eksperimenti; laboratorijski inventar; laboratorijske tehnike