Korporativna obveščevalna dejavnost: Praktikum - Dvojmoč, Miha (2026)
Korporativno obveščanje bi lahko predstavljalo orodje povečanega ozaveščanja sodobnih organizacij, ki želijo poslovati varno, predvsem z vidika globalnega poslovanja, ob upoštevanju tveganj na trgu, pa tudi priložnosti lastnega konkurenčnega razvoja. Kot orodje za obvladovanje izzivov in nadgradnjo poslovanja z vidika konkurenčnosti in varnosti na trgu predstavlja samo zavedanje o nujnosti korporativne varnosti v sodobnem globalnem poslovanju neizogiben korak h konkurenčnemu in varnemu globalnemu poslovanju, z zavedanjem zunanjih tveganj, izkoriščanjem lastnih prednosti in poznavanjem značilnosti trga. Na splošno korporativna obveščevalna dejavnost izboljšuje delovanje organizacij, pridobiva konkurenčno prednost, obvladuje tveganja, ščiti celotno organizacijo, omogoča hitrejše in bolj celovite odločitve ter zagotavlja trajnostni razvoj organizacije.
Keywords: korporativna obveščevalna dejavnost; varnost; organizacije; podatek; konkurenčna obveščevalna dejavnost