Izzivi managementa talentov - Marič, Miha; Žnidaršič, Jana (2025)
Znanstvena monografija Izzivi managementa talentov obravnava ključne vidike razvoja in upravljanja s talenti v sodobnih organizacijah. Avtorji skozi sedem poglavij osvetlijo povezanost med trudom, talentom, osebnostnimi lastnostmi, timskim delom, staranjem zaposlenih in validacijo kadrovskih orodij. Publikacija povezuje psihološke, organizacijske in vodstvene pristope ter prikazuje, kako lahko organizacije oblikujejo lastne strategije razvoja in zadrževanja talentov. Namen monografije je spodbuditi razmislek o pomenu človeškega kapitala za dolgoročno uspešnost, družbeno odgovornost in inovativnost organizacij. Delo je rezultat sodelovanja šestnajstih avtorjev iz različnih akademskih in raziskovalnih okolij ter predstavlja pomemben prispevek k razvoju teorije in prakse managementa talentov.
Keywords: management talentov; razvoj talentov; človeški kapital; vodenje in motivacija; organizacijsko vedenje; kadrovski management; timsko delo; staranje zaposlenih