Geometrijske in mehanske lastnosti celičnih metamaterialov - Novak, Nejc; Nečemer, Branko (2025)
Učbenik z naslovom "Mehanske in geometrijske lastnosti celičnih metamaterialov" je namenjen kot študijsko gradivo pri predavanjih predmetov Konstruiranje s celičnimi gradivi in Dimenzioniranje lahkih konstrukcij za študente Univerze v Mariboru. Učbenik temelji na raziskavah naprednih metamaterialov, ki združujejo edinstvene mehanske in geometrijske lastnosti. Vsebuje pregled sodobnih celičnih metamaterialov in izdelovalnih tehnologij, uporaba eksperimentalnih in numeričnih pristopov, ter izsledke opravljenih raziskav mehanske in geometrijske karakterizacije. Vsebina učbenika je v skladu z učnimi načrti omenjenih predmetov.
Keywords: celični metamateriali; mehanske lastnosti; geometrijske lastnosti; mehansko testiranje; računalniške simulacije