True Hamsters (Cricetinae) of the Palaearctic Region - Kryštufek, Boris; Shenbrot, Georgy Isidorovich (2025)
Pravi hrčki (poddružina Cricetinae) Palearktične regije. Knjiga je zasnovana kot referenčno delo za taksonomijo, nomenklaturo in geografsko razširjenost hrčkov (poddružina Cricetinae) Paleaktične regije. Združuje dognanja genomike s tradicionalno taksonomijo in predstavlja avtoritativen in aktualen taksonomski vodnik za živalsko skupino, ki je predmet zanimanja medicinskih zoologov, epidemiologov, biostratigrafov, zooarheologov, evolucionistov, populacijskih ekologov, zoosistematikov, varstvenih biologov, muzejskih kuratorjev in zaposlenih v mnogih drugih bioloških disciplinah. Besedilo dopolnjuje 120 ilustracij in več kot 700 referenc. Razširjenost vsake od 19 vrst je natančno kartirana, podane pa so tudi morfološke podrobnosti lobanje in meljakov. Knjiga bo omogočila uporabnikom razumevanje taksonomskega sistema poddružine Cricetinae in kritično spremljanje bodočega taksonomskega razvoja.
Keywords: zoologija; zoogeografija; taksonomija; klasifikacija; nomenklatura; Cricetinae; Palearktično območje