Študijsko gradivo pri predmetu Obligacijsko pravo - II: Odškodninske in povračilne obveznosti, integrirani študijski pripomoček z nalogami in usmeritvami - Samec Berghaus, Nataša; Bitrakov, Andrej Bitrakov; Drnovšek, Klemen (2025)
Študijsko gradivo je zasnovano kot integrirani pripomoček za študente prve stopnje univerzitetnega študijskega programa Pravo na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, ki obiskujejo predmet Obligacijsko pravo. Gradivo je namenjeno podpori obrnjenemu in problemsko orientiranemu učenju, pri čemer vključuje teoretična vprašanja, trditve in praktične primere, s katerimi študentje poglobijo razumevanje obravnavane snovi. Vsako poglavje nudi usmeritve za študij, pregled ključnih pojmov in naloge za utrjevanje znanja. Gradivo pomaga študentom razvijati analitične sposobnosti in pravno razmišljanje, kar je bistveno za uspešno reševanje pravnih problemov tako med študijem kot v kasnejši karieri. Poleg priprave na izpit pri predmetu Obligacijsko pravo je gradivo koristno tudi za poglabljanje znanja pri drugih predmetih s področja civilnega in gospodarskega prava.
Keywords: obligacijsko pravo; neposlovne obveznosti; odškodninska obveznost; neupravičena obogatitev; poslovodstvo brez naročila