Malokodno programiranje z APEX-om: Priročnik s praktičnimi primeri - Leskovar, Robert; Baggia, Alenka (2024)
V učbeniku predstavljamo Oracle Application Express (APEX), platformo za malokoden razvoj podatkovno usmerjenih spletnih aplikacij. Cilj učbenika je bralce opremiti z veščinami za učinkovito uporabo orodja APEX pri realnih poslovnih izzivih. V prvem delu so v dvanajstih poglavjih obravnavane osnove okolja APEX, vključno z nastavitvijo okolja, pripravo podatkovne baze, navigacijo, izmenjavo podatkov, izdelavo aplikacij, upravljanjem poročil in obrazcev ter delom v skupini. V drugem delu je predstavljenih dvanajst poslovnih primerov, ki omogočajo celovito razumevanje razvoja aplikacij z vidika poslovanja, podatkov in uporabniškega vmesnika. Vsak primer vključuje poslovne poglede, opredelitve problemov, primere uporabe, podatkovne modele in aplikacijske vmesnike. Učbenik je zasnovan za približno 75 ur študija in je primeren tako za izkušene razvijalce kot za začetnike. Vključuje dodatno gradivo, kot so izvožene aplikacije, skripte, podatki in video vaje za lažje učenje.
Keywords: malokodno programiranje; razvoj aplikacij; spletne aplikacije; Oracle APEX; praktični primeri