Proceedings of the10th Student Computing Research Symposium (SCORES’24) - Lukač, Niko; Fister, Iztok; Kohek, Štefan (2024)
Konferenčni zbornik 10. študentske konference na področju računalništva in informatike (SCORES'24). Študentska konferenca na področju računalništva in informatike 2024 (SCORES 2024), ki ga organizira Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (UM FERI) v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani in Univerzo na Primorskem, predstavlja inovativne študentske raziskave na področju računalništva. Letošnja konferenca izpostavlja napredek na področjih, kot so umetna inteligenca, podatkovna znanost, algoritmi strojnega učenja, računalniško reševanje problemov in analiza zdravstvenih podatkov. Primarni cilj SCORES 2024 je študentom ponuditi platformo za predstavitev svojih raziskav in spodbujanje zgodnjega vključevanja v akademsko raziskovanje. Poleg predstavitev raziskav skuša konferenca ustvariti okolje, v katerem se lahko študentje iz različnih institucij srečujejo, izmenjujejo ideje in gradijo trajne povezave. Njegov cilj je gojiti prijateljstva in prihodnja raziskovalna sodelovanja med nastajajočimi znanstveniki. Poleg tega konferenca študentom ponuja priložnost za interakcijo z uveljavljenimi raziskovalci iz drugih institucij ter tako spodbuja mentorstvo in širše akademsko mreženje.
Keywords: odkrivanje in preiskovanje; organizirana kriminaliteta; gospodarska kriminaliteta; finančna kriminaliteta