ZaŽivljenje! Izbor poglavij na temo prve pomoči - Klement, Blaž (2024)
Zaživljenje!; izbor poglavij na temo prve pomoči je strokovna monografija pripravljena s strani študentov za študente medicine. Namenjena je kot pomoč pri izobrazbi inštruktorjev prve pomoči in vsem ostalim, ki se učijo prvo pomoč. Izbor poglavij zajema temeljna področja prve pomoči, kot so: ABCDE pristop, temeljnji postopki oživljanja (TPO) pri odraslem in pri otroku, uporaba dodatnih postopkov oživljanja, imobilizacija ter ustavljanje krvavitev.
Keywords: temeljni postopki oživljanja (TPO); dodatni postopki oživljanja (DPO); avtomatski eksterni defibrilator (AED); imobilizacija; ustavljanje krvavitev