6th International Conference EnRe - Energy & Responsibility: Book of Extended Abstracts - admin; Seme, Sebastijan; Sredenšek, Klemen (2024)
6. mednarodna konferenca EnRe - Energy&Responsibility: Zbornik razširjenih povzetkov referatov. V času naraščajočih podnebnih izzivov je EnRe konferenca posvečena iskanju poti do podnebne nevtralnosti in trajnostnega zelenega prehoda. Konferenca je osredotočena na razvoj in implementacijo inovacij, ki podpirajo preobrazbo energetskih, industrijskih in življenjskih sistemov, s ciljem ustvarjanja trajnostne prihodnosti z neto ničelnimi emisijami. Konferenca združuje strokovnjake, raziskovalce, politike in gospodarstvenike, ki bodo delili svoje izkušnje, raziskave in vizije. Cilj konference je spodbujati sodelovanje in izmenjavo idej, da bi skupaj oblikovali celovite pristope in strategije za doseganje podnebne nevtralnosti. Ta konferenca ni zgolj izmenjava znanj, temveč tudi platforma za spodbujanje konkretnih dejanj, ki bodo zagotovila bolj zeleno in trajnostno prihodnost za naše naslednje generacije.
Keywords: alternativni energetski sistemi; dinamično tarifiranje (ez - 1); električni stroji in naprave; energetske pretvorbe; financiranje energetskih projektov; jedrska energija; klasični energetski sistemi; klimatske (podnebne) spremembe - podnebni načrt; matematične metode v inženiringu; mikro in nanoenergetika; nizkoogljične tehnologije in strategije; obnovljive energetske tehnologije; ogrevalni in hladilni sistemi; pametne zgradbe, mesta in omrežja; politike in strategije za obnovljive vire energije, učinkovito rabo energije ter podnebje; prenos energije; prestrukturiranje regije; toplotni stroji; varstvo okolja; vodikove tehnologije