Normativni okvir kombiniranega izobraževanja - Skrbinjek, Vesna; Flogie, Andrej (Razvoj standarda kombiniranega poučevanja v Sloveniji, 2025)
Poglavje analizira normativni okvir, ki opredeljuje pogoje za izvajanje kombiniranega izobraževanja v slovenskem visokošolskem prostoru. Avtorja v imenu celotne skupine raziskovalcev predstavita veljavno zakonodajo, strateške dokumente in podzakonske akte, zlasti v kontekstu Zakona o visokem šolstvu ter Pravilnika o standardih in normativih. Ugotavljata, da trenutna ureditev ne sledi v celoti sodobnim oblikam izobraževanja, kot je kombinirano učenje, ter da primanjkuje jasnih določil o minimalnih standardih, kakovosti izvajanja in digitalni podpori. Izpostavljena je potreba po posodobitvi zakonodaje, ki bi omogočila večjo fleksibilnost, hkrati pa ohranila visoke kakovostne zahteve. Poglavje poudarja pomen celovite sistemske ureditve, ki bo podprla trajnostno in učinkovito vključevanje kombiniranih oblik poučevanja.