Vprašanja za poglobljen razmislek in izboljšanje poučevanja glasbene umetnosti (dodatek k poglavjem 50−62) - Kovačič, Bojan (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
Poglavje ponuja nabor vprašanj, ki temeljijo na vsebini desetih poglavij monografije (poglavja 50−62): Premagovanje strahu pred nastopanjem, Delo z glasbeno nadarjenimi učenci, Vloga učiteljev razrednega pouka pri spodbujanju glasbenega ustvarjanja skozi načrtovanje šolskih prireditev, Organizacija glasbenih delavnic, Vloga glasbe v različnih kulturah, Ritem in tempo, Glasbeni spomin, Glasba in vzgoja otrok, Sodobni ples pri pouku glasbene umetnosti, Glasba kot terapevtsko sredstvo, Vodenje pevskega zbora, Vplivi glasbe na počutje in delovanje otrok in Glasbeni spomin. Vprašanja so razvrščena v štiri sklope (načrtovanje pouka, izvajanje pouka, opazovanje in vrednotenje, izboljšave in nadaljnji razvoj) ter učiteljem in študentom omogočajo poglobljen razmislek o lastni pedagoški praksi.