Organizacija glasbenih delavnic - Stres, Eva (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
V tem poglavju je predstavljeno, kako se lahko z organizacijo glasbenih delavnic v osnovnih šolah spodbuja celostni razvoj učencev. Obravnavano je načrtovanje glasbene delavnice v desetih korakih, predstavljeni so pomen povratne informacije, različne vrste glasbenih delavnic, vključno z delom z glasbenimi cevmi, izvajanjem delavnic na daljavo in primeri dobrih praks iz slovenskih osnovnih šol. Organizacija glasbene delavnice v osnovnih šolah zahteva premišljen pristop, ki vključuje načrtovanje aktivnosti in prilagojene cilje sposobnostim učencev. Glasbene delavnice predstavljajo orodje za spodbujanje ustvarjalnosti in socialne povezanosti med učenci. Omogočajo prostor za eksperimentiranje in razvijanje novih glasbenih idej, hkrati pa ustvarjajo okolje, kjer se učenci lahko svobodno izražajo in prevzemajo tveganja brez strahu pred kritiko. Poglavje ponuja celovit vpogled v to, kako lahko glasbene delavnice obogatijo šolski program in prispevajo k večdimenzionalnemu razvoju učencev.