Uporaba Orffovih instrumentov pri pouku glasbene umetnosti - Kapušin, Maša (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
V tem poglavju je predstavljena uporaba Orffovih instrumentov pri pouku glasbene umetnosti. Glavni cilj poglavja je analizirati prispevek in uporabo Orffove pedagogike v sodobnem osnovnošolskem sistemu. V prvem podpoglavju so predstavljena glavna načela in osnovne značilnosti Orffove pedagogike. Drugo podpoglavje obravnava izbiro in možnosti uporabe Orffovih instrumentov v sklopu vzgojno-izobraževalnega procesa pri predmetu glasbene umetnosti. Ugotovitve potrjujejo, da ima Orffova pedagogika pozitiven vpliv na sodoben vzgojno-izobraževalni proces.