Frazemi v literarnih delih Dese Muck - Markežič, Tjaša (Trideset let literarne nagrade večernica, 2026)
Prispevek osvetljuje rabo frazemov v petih mladinskih delih Dese Muck, nominiranih za večernico oz. z njo nagrajenih. Po analizi gradiva ugotavljamo, da so zbrani frazemi označeni z različnimi kvalifikatorji in izvorno zelo raznoliki, pomembno pa pripomorejo k humorju ali ironiji, karakterizaciji likov in čustveni stopnjevanosti.