Besedotvorna ustvarjalnost v literarnem opusu večernice - Voršič, Ines (Trideset let literarne nagrade večernica, 2026)
Prispevek se osredotoča na besedotvorno kreativnost v izbranih otroških in mladinskih literarnih delih, ki so bila nominirana za nagrado večernica ali pa so bila z večernico nagrajena. Tvorbena izvirnost in raznovrstnost priložnostnega besedja v obravnavani literaturi razkriva igrivo dinamiko besedotvornega ustroja slovenskega jezika, prav ta igrivost pa se potrjuje kot pomembna in pogosta stilotvorna prvina v otroški in mladinski književnosti – duhovita in domiselna igra je namreč tisto, kar je mlademu bralcu blizu, ga priteguje in navdihuje.