Zgodovina skupnosti slovenskih Američanov v Pueblu, Kolorado - Klemenčič, Matjaž (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2011)
Monografija predstavlja zgodovino slovenske skupnosti v Pueblu v Koloradu, nekoč enem največjih železarskih središč na svetu. Predstavlja prispevek k slovenski terminologiji na področju problematike priseljevanja. Kljub temu, da gre za znanstveno monografijo, je avtorjev jezik razumljiv tudi širšemu bralstvu. Monografija je za lažje razumevanje nekaterih pojavov in procesov opremljena s tabelami, diagrami in zemljevidi.