Digitalne strukture in sistemi: Laboratorijske vaje - Donaj, Gregor (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2023)
Gradivo vsebuje navodila za laboratorijske vaje pri predmetu Digitalne strukture in sistemi za študente prve stopnje univerzitetnega študijskega programa Elektrotehnika, smer Elektronika. Laboratorijske vaje obravnavajo začetno spoznavanje uporabe jezikov za opisovanje strojne opreme in uporabo programirljivih logičnih vezij. Vaje so tako primerne tudi za druge predmete s podobno vsebino. Vsebina vaj obsega implementacijo preprostih preklopnih vezij, implementacijo preprostih sekvenčnih vezij, simulacijo digitalnih vezij in primere nekoliko kompleksnejših uporabnih vezij. Pri teh primerih so obravnavane tudi druge teme, kot so povezovanja digitalnih sklopov oz. modulov, uporaba logičnega analizatorja in podrobnejša analiza delovanja načrtovanih vezij.