Slovensko tekstilstvo skozi čas (obdobje od 1930. do začetka 80-ih let) - Debevc, Jože (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2023)
Pred vami so spomini in utrinki, poskus zgodovinskega zapisa o slovenskem tekstilstvu in o ljudeh - tekstilcih, ki so dajali pečat razvoju slovenskega tekstilstva v obdobju od 1930. do začetka 80-ih let.