A Student’s Guide to Practical Work in Soil Science - Muršec, Mateja (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2022)
Navodilo za praktične vaje s področja pedologije. Gradivo je namenjeno tujim študentom, ki poslušajo pedologijo na UM. Zajema osnove geološke sestave litosfere, sistematiko, mineralno sestavo in prepoznavanje kamnin. Študente seznani z opremo in s pravilnim načinom vzorčenja tal, transporta, hranjenja ter priprave vzorcev za nadaljnje analize. Opisuje terenske in laboratorijske postopke za določanje nekaterih fizikalnih (struktura, tekstura, volumska gostota tal in poroznost, vsebnost vode, barva) in kemičnih (reakcija tal, vsebnost organske snovi, dušika, fosforja in kalija) parametrov kakovosti tal. Na koncu vodi študenta pri opisu talnega profila z opisom posameznih horizontov in določanju talnega tipa.