Diversity of Enforcement Titles in Cross-border Debt Collection in the EU: National Report: Bulgaria - Naydenova, Desislava (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2022)
Raznolikost izvršilnih naslovov pri čezmejni izterjavi dolgov v EU: Nacionalno poročilo: Bolgarija. Delo na zaokrožen in sistematičen način obravnava poglavitve značilnosti izvršilnih naslovov v Bolgariji. Osredotoča se na sodbe, sodne poravnave in notarske zapise, pri čemer pod drobnogled jemlje njihovo vsebino, obliko in učinke. Ponuja tako teoretičen uvid, kakor tudi izkušnje iz sodne prakse.