Remote Working Management Skills for HR Professionals: Handbook for Trainers - Ferjan , Marko; Mazurek, Artur; Mitrut, Katarzyna; Vourda, Aglaia; Solomos, Dioniysios; Ferreira, Aristides I.; Bernik, Mojca (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2022)
Veščine vodenja dela na daljavo za kadrovike: Priročnik za trenerje. Delo je nastalo v okviru ERASMUS projekta ERASMUS+: 2020-1-PL01-KA202-082239-Remote working management skills for HR professionals (“projekt REMOWA”). Ena od nalog projekta je ila izdelava vsega potrebnega za izvedbo izobraževanja (seveda na daljavo) kadrovskih strokovnjakov. Avtorji so potrebna znanja, katera morajo imeti managerji in kadrovski specialisti, ki vodijo delavce, ki delajo na daljavo, strukturirali na šest vsebinskih sklopov: (v angleščini): Communicational skills, Digital skills, Work-life balance, skills, Organizational skills, Leadership skills and HRM skills. Na tak način so strukturirani tudi bloki (moduli) oziroma vsebinski sklopi izobraževanja. Struktura osrednjega dela priročnika sledi tem šestim vsebinskim sklopom. Za vsak vsebinski sklop (modul) je popisano: potrebna znanja modula; popis učne snovi; popis uporabljenih strategij in metod; popis materialov za izobraževanje; navodila za izvedbo ocenjevanja znanja; navodila za izvedbo. Izobraževanje poteka preko spleta na naslovu: https://www.openlearning.com/courses/remote-working-management-skills-for-hr-professionals/homepage/?cl=1 Pričujoče delo je priročnik za uporabo vsega omenjenega.