4th International Conference on Technologies & Business Models for Circular Economy: Conference Proceedings (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2022)
4. mednarodna konferenca Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo: Zbornik konference. Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru je v sodelovanju s Strateško razvojno-inovacijskim partnerstvom – Mreže za prehod v krožno gospodarstvo (SRIP – Krožno gospodarstvo) organizirala 4. mednarodno strokovno/znanstveno konferenco Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo (Technologies & Business Models for Circular Economy; TBMCE), ki je potekala od 13. do 15. septembra 2021 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu. TBMCE 2021 je bila namenjena predstavitvi konceptov krožnega gospodarstva in tehnologij ter metodologij, ki prispevajo k preusmeritvi gospodarskih subjektov in družbe kot celote k bolj odgovornemu, tj. krožnemu ravnanju z viri. Konferenčni program je vključeval panelne diskusije, plenarno in uvodna predavanja, ustna predavanja in predstavitve v obliki posterjev z naslednjih področij: trajnostna energija, biomasa in alternativne surovine, krožni poslovni modeli, sekundarne surovine in funkcionalni materiali, IKT v krožnem gospodarstvu, procesi in tehnologije. Dogodek je potekal pod pokroviteljstvom Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.