Poučevanje težavnih študentov: 10. učna delavnica za mentorje družinske medicine: zbornik predavanj (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2022)
Steinert je kot ’težavne’ študente opredelil tiste, ki jim ne uspe izpolniti pričakovanj izobraževalnega programa. Običajno taki študentje zahtevajo več nadzora, več časa, kar pomeni manj časa za bolnike. Mentorji in učitelji pa v tem primeru potrebujejo dodatna znanja in pedagoške veščine. Veliko je napisanega o težavnih bolnikih, nekoliko manj zapisov pa najdemo o težavnih študentih, še posebej, če iščemo definicije med medicinskimi članki. Ena od definicij navaja: »Težavni študentje so vztrajno moteči, radi kljubujejo navodilom, zahtevajo pozornost ali so popolnoma nemotivirani za delo. So študentje, ki ignorirajo avtoriteto in povzročajo učiteljem stres, frustracije in jezo.« Poučevanje težavnih študentov je tako izziv za učitelje kot za študente. V pričujočem zborniku smo opisali nekaj orodij, ki nam pri tem lahko pomagajo. Svoje izkušnje s poučevanjem na področju Družinske medicine in izobraževanjem, so z nami delili tako študentje kot bodoči zdravniki družinske medicine in mentorji.