Athletes Friendly Education Handbook: Award for Educational Institutions supporting the Dual Career of Athletes - Ferjan, Marko; Jereb, Eva; Podbregar, Iztok; Robnik, Petra; Šprajc, Polona; Thaler, Mathias; Šolar, Aleš (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2021)
Športnikom prijazno izobraževanje - Priročnik: Certifikat športnikom prijazno izobraževanje, ki spodbuja dvojno kariero športnikov. Športnikom prijazno izobraževanje pomeni neprestano načrtovanje, organizacijo in spodbujanje prilagoditev pedagoškega procesa športnikom, na vseh stopnjah izobraževanja. Prilagoditve se v šolah in fakultetah izvajajo prostovoljno, sistematično, celovito in transparentno, ki lahko olajšajo izobraževanje ter pomagajo športnikom, da ob vključenosti v vrhunski šport dosežejo želeno izobrazbo. Namen certifikata športnikom prijazno izobraževanje je slediti evropskim smernicam na področju izobraževanja, ki predvidevajo razvoj okvira za dvojno karierno športnikov z vidika prilagodljivosti, prilagojenih učnih načrtov, študija/učenja na daljavo, dodatnega mentorstva, uporabe športnih objektov in storitev ter širše. Priročnik športnikom prijazno izobraževanje predstavlja splošne informacije o pridobivanju certifikata športnikom prijazno izobraževanje, dvojno kariero športnikov, normativni okvir pridobivanja certifikata športnikom prijazno izobraževanje in vprašalnik za vrednotenje izobraževalnih ustanov. Na koncu priročnika so objavljena pogosta vprašanja in odgovori, ki so lahko v pomoč vsem tistim izobraževalnim ustanovam, ki želijo na enem mestu pridobiti informacije v zvezi s pridobivanjem certifikata športnikom prijazno izobraževanje. Certifikat športnikom prijazno izobraževanje se pridobiva in potrjuje dvostopenjsko. V prvi fazi se prepoznajo pozitivne prakse izobraževalnih ustanov, v drugi fazi pa se dodeli certifikat izobraževalni ustanovi, ki omogoča praktične pogoje športnikom za dvojno kariero.