Cloud Computing Deployment and Management: A Collection of Exercises and Tasks with Solutions - Zamuda, Aleš (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2020)
Postavitev in upravljanje računalniških oblakov: Zbirka vaj in nalog z rešitvami. Predmet Postavitev in upravljanje računalniških oblakov je vključen v bolonjski študijski program Računalništvo in informacijske tehnologije kot redna študijska enota. Ta dokument predstavlja študijsko gradivo za računalniške vaje iz tega predmeta. Po uvodu so na voljo posamezne naloge z rešitvami računalniških vaj v naslednjih poglavjih. Podan je tudi seznam arhiviranih datotek, ki vsebujejo računalniško obliko pripravljenih rešitev.