Transformatorji: Učbenik - Ritonja, Jožef; Zagradišnik, Ivan (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2020)
Učbenik opisuje delovanje idealnega in realnega enofaznega transformatorja. V nadaljevanju sledi obravnava enofaznih, trifaznih in posebnih transformatorjev. V zaključku je še prikazan primer načrtovanja malega trifaznega transformatorja.