Osnove mikroelektronike: Zbirka vaj z rešitvami - Dogša, Tomaž (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2019)
Ta zbirka rešenih nalog iz mikroelektronike je namenjena študentom, ki se prvič srečujejo z načrtovanjem integriranih vezij. Razumevanje nalog zahteva predhodno poznavanje teorije s področja mikroelektronike in ustrezno znanje elektronike ter simulacije vezij. Skoraj vse naloge imajo enako strukturo: na začetku je besedilo, nato sledi analiza oziroma načrtovanje in na koncu preverjanje s simulatorjem SPICE. Vaje so razdeljene v štiri skupine: MOS tranzistor, prepoznavanje in načrtovanje geometrijske strukture, logična in analogna vezja. Za študente najtežji del bo verjetno načrtovanje analognih integriranih vezij. V dodatku se nahaja zgled preprostega projekta, ki vsebuje načrtovanje vezja in geometrijske strukture.