Knjižno in narečno besedoslovje slovenskega jezika - Kordić, Christiane; Jesenšek, Vida (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2005)
Monografija je diahrono-sinhrono (narečno-knjižno) in protistavno usmerjena v raziskovanje besedoslovnih vprašanj slovenskega knjižnega jezika in narečij vseh jezikovnih zvrsti. Na osnovi raziskovanja zgodovine slovenskega jezika in njegovih pokrajinskih različic ter primerjave z živim govorom (narečja) in knjižnim jezikom odkriva besedoslovne zakonitosti sodobnega slovenskega jezika (tudi v stiku z nemščino, angleščino, madžarščino in slovanskimi jeziki).