Germanistik als Sprach- und Kulturbrücke in Südosteuropa – heute, gestern und morgen (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2019)
Germanistika kot jezikovni in kulturni most v jugovzhodni Evropi – včeraj, danes in jutri. Zbornik obsega prispevke že uveljavljenih in tudi bodočih raziskovalcev in raziskovalk s področja jugovzhodne Evrope in tudi drugod, ki so se udeležili 12. mednarodne konference v novembru 2019, v Mariboru, pod okriljem Društva germanistov jugovzhodne Evrope in DAAD. Raziskovalci in raziskovalke so svoje znanstveno-raziskovalno delo strnili okrog krovne teme »germanistika kot jezikovni kulturni most v jugovzhodni Evropi«. O mostu kot arhitekturnem objektu in o mostu kot o simbolnem konstruktu, ki povezuje, a tudi ločuje, ki zavestno in nezavedno iniciira izolacijo, raziskovalke in raziskovalci razmišljajo z literarno-vednih, jezikovnih, tanslatoloških vidikov in z vidikov didaktike učenja tujih jezikov.