Book of Abstracts / International Scientific Conference »Research and Education in Nursing«,June 13th 2019, Maribor, Slovenia (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2019)
Zbornik povzetkov Mednarodne znanstvene konference »Raziskave in izobraževanje v zdravstveni negi«. Ob obeleženju 26-letnice od ustanovitve Fakultete za zdravstvene vede organiziramo mednarodno znanstveno konferenco z naslovom »Raziskovanje in izobraževanje v zdravstveni negi«. Namen in cilj konference je predstavitev napredka na področju raziskovanja za podporo prakse in izobraževanja, interdisciplinarnega in interprofesionalnega pristopa v zdravstveni negi in zdravstvu v slovenskem in mednarodnem prostoru ter prispevek k doprinosu razvoja jedra znanja. Dodana vrednost konference je povezovanje visokošoslkih učiteljev, visokošolskih sodelavcev in študentov ter izmenjava raziskovalnih dokazov, modelov dobrih praks in inovativnih idej. Na konferenci bodo predstavljeni prispevki aktualnih znanstvenoraziskovalnih projektov za učinkovito, varno, humano in k pacientu ter družini usmerjeno zdravstveno nego.