Building an Entrepreneurial Society: 25 Years of Entrepreneurship at FEB UM - Rebernik, Miroslav; Bradač Hojnik, Barbara; Crnogaj, Katja; Knez-Riedel, Jožica; Krošlin, Tadej; Močnik, Dijana; Mulej, Matjaž; Pušnik, Ksenja; Rus, Matej; Tominc, Polona (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2018)
Izgradnja podjetniške družbe : 25 let podjetništva na EPF UM. Pričujoča znanstvena monografija je nastala ob jubileju, ki ga aktualni in nekdanji člani Katedre za podjetništvo in ekonomiko poslovanja ter člani Inštituta za podjetništvo in management malih podjetij praznujemo v študijskem letu 2017/2018. 25 let – četrt stoletja je obdobje, ko se je vredno zazreti v preteklost in strniti spomine ob dosežkih in mejnikih, ki so ga zaznamovali. Monografija predstavlja tudi zahvalo in poklon pobudniku in ustanovitelju prve študijske usmeritve namenjene podjetniškemu izobraževanju, ter predstojniku Katedre in Inštituta, profesorju doktorju Miroslavu Reberniku. Nabor zbranih znanstvenih prispevkov je zato sestavljen na način, da je prav on soavtor vsakega izmed njih s posameznimi člani katedre. Tako je nastala zbirka, ki v kronološkem zaporedju predstavlja nekatere najodmevnejše prispevke 25 letnega obdobja. Zahvaljujem se vsem založniškim hišam, ki so nam odobrile ponatise prispevkov.