Kinematika in dinamika: učbenik - Vesenjak, Matej; Kegl, Marko (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2017)
Učbenik je nastal kot učni pripomoček za predmet Kinematika in dinamika, ki spada v visokošolski strokovni študijski program Strojništvo Fakultete za strojništvo na Univerzi v Mariboru. Za razumevanje knjige je potrebno razmeroma skromno predznanje. S področja mehanike je koristno poznavanje osnovnih pojmov iz statike. S področja matematike pa je potrebno poznavanje osnov vektorskega in diferencialnega računa.