27. Dnevi varstvoslovja, Bohinjska Bistrica, 4. in 5. junij 2026: Zbornik povzetkov (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2026)
Prispevki 27. konference Dnevi varstvoslovja prinašajo strokovni in znanstveni premislek o načinih in virih za zagotavljanje varnosti sodobne družbe. V zborniku so zbrani izhodišča treh okroglih miz in povzetki dvainpetdesetih prispevkov, v katerih se avtorji lotevajo tematik s področja policijske dejavnosti, kriminologije, kriminalistike, informacijske varnosti, pravosodja, penologije, vojaške dejavnosti, splošnega varstvoslovja in drugih tematik, ki jih narekujejo varnostni izzivi sodobne družbe.