Vodnik skozi anatomsko terminologijo, Ductio per terminologiam anatomicam / Vodnič kroz anatomsku terminologiju, Ductio per terminologiam anatomicam - Pejković, Božena; Jesenšek, Marko (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2026)
Ilustrirani štirijezični (slovenščina, srbščina, latinščina in grščina) slovar anatomskih terminov z etimološko razlago anatomskih izrazov, ki so navedeni v mednarodni anatomski nomenklaturi ima namen narediti učenje anatomije bolj razumljivo in zanimivo. Ilustrovani četvorojezični (slovenački, srpski, latinski i grčki) rečnik anatomskih termina sa etimološkim tumačenjem anatomskih termina koji su navedeni u međunarodnoj anatomskoj nomenklaturi ima za cilj da anatomiju učini razumljivijom i zanimljivom za učenje.