Sodobni pristopi v kadrovskem managementu in izobraževanju (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2026)
Znanstvena monografija obravnava sodobne pristope v kadrovskem managementu, ki se osredotočajo na trajnostno upravljanje zaposlenih in digitalizacijo kadrovskih procesov. V ospredje postavlja izzive staranja delovne sile, absentizma, zdravja zaposlenih ter usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja kot ključne elemente dolgoročnega delovanja organizacij. Poseben poudarek namenja vlogi organizacijske kulture, komuniciranja in kritičnega razmišljanja v času digitalizacije in umetne inteligence. Hkrati obravnava inovativne pristope v izobraževanju, kot so uporaba umetne inteligence, igrifikacija ter odgovorna raba digitalnih medijev, pri čemer umetna inteligenca nastopa kot pomembna podpora kadrovskim in izobraževalnim procesom, ne pa kot nadomestilo za človekovo presojo.