Povezani v znanju ustvarjamo prihodnost (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2025)
Publikacija »Povezani v znanju ustvarjamo prihodnost« predstavlja Univerzo v Mariboru kot sodoben, povezan in napreden akademski prostor, ki uresničuje vizijo postati globalno prepoznaven inovacijski ekosistem, v katerem študenti in zaposleni z radostjo ustvarjajo. Predstavljene so vse fakultete, ki s svojimi inovativnimi študijskimi programi, sodobnimi metodami poučevanja in povezovanjem z gospodarstvom sooblikujejo prebojne raziskovalne in strokovne dosežke. Publikacija izpostavlja tudi strokovno delovanje članic na različnih področjih znanosti, umetnosti in tehnologije ter njihov prispevek k razvoju družbe, poudarja, da naši diplomanti, puščajo pečat v znanosti, kulturi, gospodarstvu in športu, ter aktivnosti, s katerimi univerza krepi trajnostni razvoj in družbeno odgovornost. Poleg fakultet so predstavljeni tudi Študentski domovi Univerze v Mariboru in Univerzitetna knjižnica Maribor (UKM), kot pomembna stebra študijskega in raziskovalnega okolja. Z začetkom študijskega leta 2025/2026 pa se univerzi kot pridruženi članici pridružujeta tudi Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor in Univerzitetni klinični center Maribor, kar še dodatno krepi njeno povezovanje med izobraževanjem, znanostjo in prakso.