Ginekologija in perinatologija - Geršak, Ksenija (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2025)
Druga, prenovljena in dopolnjena izdaja. Univerzitetni učbenik Ginekologija in perinatologija – druga, prenovljena in dopolnjena izdaja obsega strokovne prispevke avtorjev s celotnega slovenskega območja in priznanih strokovnjakov iz tujine. Učbenik je razdeljen na 21 sklopov, ki obsegajo 106 poglavij. Učbenik je delo 125 avtorjev. Vsa poglavja, ki sta jih kritično pregledala dva recenzenta, so napisana na visoki strokovni ravni. Njihovi avtorji so mednarodno priznani strokovnjaki za svoja področja, kar daje publikaciji dodatno težo in kakovost. Učbenik je bogato ilustriran z lastnimi fotografijami avtorjev in originalnimi risbami ter opremljen s številnimi preglednicami. Bogata vsebina učbenika bo zagotovo koristno branje za vse študente medicine in druge zdravstvene delavce, ki delajo na področju ginekologije in porodništva, pa tudi za širšo strokovno javnost.