Phraseologie und Kultur = Phraseology and culture (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2013)
Frazeologija in kultura. Pričujoči zvezek vsebuje članke, ki temeljijo na predstavitvah med 27. in 31. avgustom 2012 na eni od tradicionalnih dvoletnih konferenc Evropskega društva za frazeologijo (EUROPHRAS), ki jih je gostila Univerza v Mariboru. Konference EUROPHRAS na splošno predstavljajo forum za tekoče in aktivne razprave ter platformo za sporočanje novih konceptov in idej, katerih namen je spodbuditi napredek frazeološke teorije in predstaviti nastajajoče raziskovalne projekte širši javnosti. Zaradi velikega obsega sodobnih raziskav, povezanih s frazeologijo, se vsaka konferenca EUROPHRAS vrti okoli ene posebne teme. Tema, izbrana za konferenco v Mariboru leta 2012, je bila frazeologija in kultura. Da bi ustrezali temi programa Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture, se je dogodek osredotočil na raznolikost medsebojnih odnosov med jezikom in kulturo. Razprave so se vrtele okoli vprašanj, povezanih z različnimi oblikami medsebojnih odnosov med opaženimi vidiki, zlasti okoli posameznih vidikov frazeologije in kulture ter frazeologije in simbola. Članki, objavljeni v tem zvezku, se zato osredotočajo na povezave med temi vidiki, pri čemer se kulturne in semiotične komponente profilirajo na različne načine.